Recenzie: Aristotel și Dante descoperă secretele Universului – B.A. Saenz

 

Am decis că trebuie ca astăzi să postez o recenzie, așa că… să începem!

Titlu: Aristotel și Dante descoperă secretele Universului (original: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe)

Autor: Benjamin Alire Saenz

Editură: TREI

Număr de pagini: 377

Gen: young adult, ficțiune, LGBT

Descriere:

     Aristotel e un adolescent răzvrătit, cu un frate în închisoare. Dante e un băiat sarcastic și curios, cu un fel neobișnuit de a privi lumea. Când se întalnesc la piscină, cei doi nu par să aibă nimic în comun. Dar pe măsură ce încep să petreacă mai mult timp împreună, descoperă că prietenia dintre ei e specială – una dintre acelea care te schimbă profund și durează o viață. Și tocmai prin această prietenie, Ari și Dante vor afla adevărurile cele mai importante despre ei inșiși și despre ce fel de oameni vor să devină.

     Pot spune că această carte va fi preferata mea din acest an. Pot prezice asta. Veți vedea un pic mai jos despre ce vorbesc.

Referitor la stilul de scriere al autorului, nu am absolut nimic de reproșat. Am citit cartea în trei zile; mă rog, în prima zi am citit foarte puțin. Cursivitatea lui Saenz este una de lăudat, pe care nu sunt sigur dacă am mai întâlnit-o vreodată. Mai mult, apreciez foarte mult că autorul nu și-a structurat cartea pe secvențe lungi. Adică aceasta este alcătuită din cinci capitole, fiecare constând în 10-25 de subcapitole.

Referitor la personaje, sinopsisul spune foarte multe.
În plus, Aristotel suferă din multe lucruri, surorile lui nu îl plac, nu poate ști nimic despre fratele său (cu excepția faptului că este la închisoare), însă faptul că se maturizează îi este cel mai greu.

Dante este mai optimist, îi place când lumea se iubește, se înțelege. Ba mai mult, îi place să deseneze și să citească, în special poezie. Acesta încearcă să îl înveselească pe Ari și chiar să descopere faptele ce îl întristează.

Pe lângă aceștia sunt prezenți și părinții lor, care sunt iubitori și înțelegători.

Avem și un personaj animalier, Legs, cățelușa lui Ari, pe care a adoptat-o. Aceasta pare că de multe ori înțelege supărările sau nevoile oamenilor, așa că este foarte isteață și ascultătoare.

Și acum, partea cea mai interesantă: acțiunea. Nu voi spune multe lucruri, ci doare ce se întâmplă până pe la pagina 100, doar ca să nu vă dau spoilere. Aristotel și Dante se întâlnesc, înoată împreună, dar cel mai important, devin cei mai buni prieteni. Asta e tot ce se întâmplă la începutul cărții, dar ce urmează este demențial. Aș vrea să spun mai multe, dar nu vreau să vă spun detalii ce nu cred că vă interesează. 😉 (spoilere)

În concluzie, recomand acest roman și abia aștept să apară volumul al doilea. Ne vedem data viitoare. Bye!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s