Cum m-am apucat de citit

     Bine v-am regăsit! M-am gândit că cel mai bine ar fi dacă v-aș povesti de când și în ce mod mi-a venit dragostea față de lectură. Să vedem!

Ei bine, până în clasa a V-a citeam doar din obligație. Nu mă pasiona cititul. De fiecare dată când aveam de citit o carte pentru orele de română, citeam doar rezumatul sau întrebam colegii care au citit romanul respectiv despre ce este vorba.

Totul până când am ajuns în clasa a V-a, unde doamna dirigintă, profesoara de română, a ales să facem un opțional de lectură. Recunosc că prima carte nu mi-a plăcut în niciun fel, iar pe a doua nu am reușit să o termin.

A treia carte, Minunea, de R.J. Palacio, m-a făcut să citesc din plăcere, dar nu ca hobby, ci ca necesitate. După lecurarea acestei cărți, mai citeam din când în când câte o cărțulie, dar erau scurte și o făceam rar. De exemplu, mi-au plăcut Oscar și Tanti Roz sau Fantasticul domn vulpe.

     Abia la sfârșitul clasei a VI-a am reușit să citesc de plăcere, mai des, mai mult, mai bogat din punct de vedere cantitativ. Cărțile care m-au ajutat să ajung în acest punct au fost Darul lui Jonas, de Lois Lowry, Cele trei fețe ale lunii, de Sally Gardner, Misterul din hanul pungașilor, de Kate Millford și Evadare din biblioteca domnului Lemoncello, de Chris Grabenstein.
Așadar, de la nicio carte citită într-o lună sau chiar an, am ajuns să citesc până la șapte-opt cărți pe lună.

Știu că nu am spus chiar atât de multe lucruri în această postare, dar consider că sunt partea cea mai importantă din viața unui cititor.

Ne vedem data viitoare. Bye!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s