Ce am citit în luna iunie | Wrap up Iunie

wp-1498821149313.Hello! Vreau să încep prin a vă mărturisi că am trecut printr-o perioadă groaznică, prin care trec, de asemenea, mai toți cititorii. Mă refer la reading slump. Din cauza lui, nu am citit decât trei cărți luna aceasta, dar măcar au fost diverse: am terminat o duologie, o carte de poezie și am descoperit faptul că încetul cu încetul începe să îmi placă genul fantastic.

19648169_2062271200666971_694528425_o

 

Am început luna cu continuarea romanului Zi după zi, de David Levithan și anume Încă o zi. Prima carte mi s-a părut interesantă, genială, eram entuziasmat când am primit cadou continuarea ei. Însă, când a venit momentul să o citesc, m-a dezamăgit complet. Mă așteptam la aceeași poveste, dar dintr-o perspectivă mai frumoasă, duioasă. Faptul că Rhiannon a trebuit să își spună sentimentele, trăirile și viziunea sa asupra faptelor încurajează cititorul să citească seria. Pe mine însă mă convinge, dar foarte greu, să continui lecturarea celorlalte cărți scrise de acest autor. Cărții i-am oferit pe Goodreads o stea din cinci, însă sper că următoarea carte semnată de Levithan nu mă va dezamăgi. Așadar, cu ce îmi recomandați să continui, Playlist pentru Nick și Norah sau Dash, Lily și cartea provocărilor?

19619119_2062269980667093_2133802664_o

 

Am continuat cu o carte pe care am cumpărat-o în scop caritabil, pentru a-l ajuta pe autor, un băiat cam de-o vârstă cu mine, cu probleme de mișcare, locomoție etc. Totuși, nu am rămas dezamăgit. Numărătorul de pași, de Sebastian Crăciun este  o carte cu poezii scrise în perioada în care a reușit să învingă boala și să mergă singur pe picioare, numărându-și pașii. Poemele scrise de acest băiatau fost atât triste, cât și amuzante, de la rugăminți lui Dumnezeu, până la nunți din hoteluri de cinci stele. Pe Goodreads, cartea a primit de la mine nu mai mult și nici mai puțin de cinci stele. Mi-ar plăcea foarte mult să ajung să citesc și celelalte trei cărți scrise de Sebastian, doar pentru modul în care sunt îmbinate cuvintele.

19679729_2062268760667215_1402330770_n

 

Recent am terminat una dintre cărțile mele preferate, Casa de Sticlă, primul volum din seria Vampirii din Morganville, de Rachel Caine. După ce Harry Potter m-a făcut să îmi displacă fantasy-ul, Claire m-a făcut să îl iubesc. Romanul are un număr destul de mic de pagini, dar foartă multă acțiune. Bonus pentru cei cărora nu le plac descrierile lungi: romanul nu este alcătuit din descrieri de acest gen, ci de unele scurte, care înfățișează detaliile importante. Cartea a primit, de asemenea, cinci stele pe Goodreads. Am cumpărat de pe elefant următoarele două volume și abia aștept să le lecturez.

Atât am citit luna aceasta, însă sper de acum că luna iulie va fi mult mai productivă, target-ul meu fiind de cel puțin șapte cărți. Nu voi scrie și un TBR deoarece aleg ce citesc cu ajutorul unui book jar, adică un fel de tombolă cu cărți.

Poate ați observat deja, dar am mutat blogul pe WordPress, cu un nume nou, pentru că dispun de mai multe opțiuni decât pe Blogspot.

Ne vedem data viitoare! Bye!

 

2 gânduri despre „Ce am citit în luna iunie | Wrap up Iunie

  1. Foarte frumos. Eu sincer chiar nu stiu câte cărți am apucat să citesc, însă sper ca în luna ce urmează să-mi termin de scris, plus lecturile de vacanță și să mă pot bucura de cărțile minunate pe care încă nu le-am citit.
    Mult spor cu blogul! •și multă răbdare•

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s