Citesc mult (aș vrea eu) | Maraton de citit 7/7

Bună, dragii mei cititori! Îmi pare rău pentru perioada aceasta foarte greoaie din punct de vedere al numărului de postări pe care le postez pe blog. Începând de acum îmi propun să postez de cel puțin două ori pe săptămână. Sper că vă place ideea mea și că veți citi articolele cu drag. 🙂


După cum ați văzut și în titlu, în perioada 4-10 iulie am participat la un maraton de lectură ce are ca scop citirea a șapte cărți într-o săptămână. Nu am participat singur, ci cu următorii booktuberi/bookbloggeri:


Spre marea mea rușine, nu am reuși să citesc decât trei cărți din șapte, însă pot spune că am diversificat puțin genurile: un roman grafic, un volum cu poezii și o carte cu povestiri foarte scurte. Hai să vedem!

Am început cu volumul de poezii al lui Andrei Cioată, și anume Surâsuri aldine (Mulțumesc, Andrei, pentru cărți! 🙂 ). Am citit cartea în prima zi de maraton, în cam o oră, deoarece voiam să mă concentrez p poeziile lui. Mă rog, Google-ul m-a ajutat cu termenii medicali pe care nu îi cunoșteam, dar  pot spune că poemele ajung la suflet. Cărții i-am dat trei steluțe pe Goodreads și abea aștept să citesc romanul Toate sfârșiturile sunt la fel, de același autor. Pssst, imediat urmează o recenzie poeziilor lui, așa că fiți cu ochii în patru!

Ziua a doua a fost piedută (chiar nu știu de ce nu am citit), dar a treia zi am citit Hipster Hitler, de James Carr și Archana Kumar. Acesta este un roman grafic, ce îl urmărește pe Hitler, în varianta sa hipster, vegană, dar și talentat la desen (oarecum). După cum ne și așteptam, acțiunea este plasată în jurul Războaielor Mondiale, când Hitler (cel adevărat) trăia. I-am acordat cărții patru stele pe Goodreads.

A patra zi am citit Kinderland, de Liliana Corobca. Această cărțulie conține muuulte povestiri scuuurte. Nu m-au atras atât de mult prin stilul de scriere și abordarea ideilor. Acțiunea urmărește maturizarea foarte fragedă și rapidă a unei fetițe de doar doisprezece ani, ai cărei părinți sunt plecați în străinătate. Nu am putut să dau mai mult decât două stele cărții.

Începând cu a cincea zi, m-am chinuit să citesc din Dragoste de viață, de Jack London. Pot spune că abia a șaptea zi am reușit să termin prima povestire, dar și pe a doua, din cele șapte. Deocamdată, am lăsat-o deoparte, deoarece mă făcea să intru într-un reading slump.


Asta este tot ce am reușit să citesc în această săptămână, însă sunt foarte mulțumit, pentru că într-o săptămână obișnuită nu aș fi citit trei cărți. Acestea fiind spuse, ne vedem data viitoare cu o recenzie! Bye!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s