Ce cărți citesc? | Bookish Buzzwords

20170717_104449

Bună, bună! Se pare că zilele astea am multă inspirație, așa că scriu mai multe postări pentru voi! 🙂 Astăzi m-am gândit să postez ceva puțin diferit față de ceea ce postam până acum, dar interesant. Sper că vă va plăcea!

Vorbeam despre ceva ce am văzut pe BookTube și chiar pe alte bookbloguri, și anume Bookish Buzzwords, adică cuvintele ce mă atrag la lecturarea unei cărți, dar care apar în sinopsis. Descrierile fiind făcute, să trecem la treabă!


1. LGBT

Da, chiar am spus LGBT. Dar de ce? Pentru că îmi place să văd stiluri diferite de viață, dar care nu ies din comun. (Da, sunt pro LGBT) Am citit câteva cărți de acest gen care nu m-au dezamăgit deloc, ci chiar mi-au plăcut foarte mult.

Chiar acum citesc cartea Simon și planul Homo Sapiens, scrisă de Becky Albertalli. Pot spune că iubesc ideea cărții și stilul de scriere al autoarei, așa că, voi reveni cu o recenzie. Am mai citit trilogia Octopussy, de Cristina Boncea, Will Grayson, Will Grayson, de John Green și David Levithan, însă cartea care mi-a plăcut cel mai mult este Aristotel și Dante descoperă secretele universului, de B. A. Saénz (aveți recenzia aici.).

2. Abandon, abandonat(ă)

Sună ciudat, dar am ales aceste două cuvinte doar pentru trilogia mea „de suflet”: Miss Peregrine, de Ransom Riggs. În primul rând, de ce? Pentru că în serie este vorba despre un cămin abandonat pentru copii. Alte cărți care să aibă ideea principală de abandon nu am mai citit, așa că vă rog să îmi recomandați câteva în comentarii.

3. Boli psihice, phihologi

Toată lumea care a făcut această „provocare” la care m-am uitat a spus aceste cuvinte. Dar nu asta contează. Am citit Mințile lui Billy Milligan, de Daniel Keyes și mi-a plăcut foarte mult. Și trilogia Octopussy, de care v-am mai spus se bazează tot pe ideea de boli mintale. Plănuiesc să citesc și Flori pentru Algernon, de Daniel, deoarece mă intrigă sinopsisul.

4. Cărți

Am citit nenumărate cărți în care personajele scriau cărți, jurnale sau doar le citeau. Pot spune că mă regăsesc cu lejeritate în personajele respective. Creativitatea și personalitatea lor este dăruită de faptul că citesc cărți, eu aflându-mă în aceeași categorie.

5.Muzică

Altă pasiune de-a mea se regăsește în acest cuvânt; ca foarte mulți oameni, iubesc să ascult muzică pentru că mă relaxează, îmi dă energie și chiar mă ajută să mă concentrez. De exemplu, chiar acum, când scriu această postare, ascult Lana del Rey. Cărți ce se încadrează în această sferă sunt Jurnalul unui adolescent timid, de Stephen Chbosky, Simon și planul Homo Sapiens, de Becky Albertalli.


Sper că v-a plăcut acest articol. Nu știu cu ce ne vom vedea data viitoare, dar măcar ne vom revedea. 🙂 Bye!

P.S. Când am scris postarea citeam Simon și planul Homo Sapiens. Acum am terminat-o. 🙂

4 gânduri despre „Ce cărți citesc? | Bookish Buzzwords

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s