Anul acesta până acum și de-acum încolo | Mid-year book freak out tag

Tag mid yearBună, oameni frumoși. Data trecută am spus că revin cu un tag, așa că iată! Tigruț, de la Pierduți în literatură mi-a dat această leapșă și mi-a spus că a stat mai bine de o oră și jumătate să o scrie. Așa că o să îmi rup și eu timp din seara mea (în care m-aș fi uitat la seriale, haha) ca să scriu pentru voi. Să începem! 🙂


1. Cea mai bună carte pe care ai citit-o până în acest punct al anului 2017

Clar Aristotel și Dante descoperă secretele universului, de B. A. Saénz e cartea mea favorită din acest an, ba chiar din totdeauna.

2. Cea mai bună continuare a unei cărți citită în 2017

Am citit toată trilogia Miss Peregrine, de Ransom Riggs anul acesta, deci eu presupun că se potrivește acestei cerințe. Cel mai mult din această trilogie mi-a plăcut al treilea volum și anume Biblioteca sufletelor.

3. O carte nou lansată pe care nu ai citit-o încă, dar vrei neapărat

Destul de recent a apărut în limba română Un bărbat pe nume Ove, de Fredrick Backman, roman pe care abia aștept să mi-l cumpăr și pentru care mor de nerăbdare să îl citesc.

4. Cea mai anticipată lansare din a doua lansare a anului 2017

Clar Mi-ai promis că vom muri împreună, de Cristina Boncea. CLAR!

5. Cea mai mare dezamăgire

Aici am mai multe cărți de precizat: Milk and Honey, de Rupi Kaur, Încă o zi, de David Levithan și chiar Amintiri din viitor, de Andreea Russo.

6. Cea mai mare surpriză

Casa de sticlă, de Rachel Caine a început foarte plictisitor, dar s-a terminat uimitor. Ador cartea și de-abia aștept să citesc următoarele volume.

7. Noul autor preferat (debutant sau nou pentru tine)

Autoarea este și psiholog, dar stilul de scriere nu inspiră acest fapt. Probabil v-ați dat seama că mă refer la Becky Albertalli. Scuze, Tigruț, că am dat același răspuns ca tine, dar chiar nu ai cum să nu iubești cartea scrisă de ea. 🙂

8. Cel mai nou crush

Poate va suna absurd, ciudat, dar nu răspund la această întrebare pentru că… nu obișnuiesc să îmi fac crush-uri din cărți. 😦

9. Cel mai nou personaj preferat

Simon. Simon. Simon. Simon. Simon. Dar asta nu înseamnă că de Dante și Aristotel nu îmi place. Ce ciudat că răspund la această întrebare cu personaje gay. Pur și simplu ele transmit mesaj cititorului, așa că yeah, that’s it. 🙂

10. O carte care te-a făcut să plângi

Ce greu e să răspund, ținând cont că nu plâng în timpul lecturii. Dar totuși două cărți care m-au emoționat sunt Aristotel și Dante descoperă secretele universului (știu, peste tot pomenesc cartea asta, dar da, e perfectă) și Chemarea monstrului (scuze iarăși Tigruț, dar nu am ce să fac. 🙂 ).

11. O carte care te-a făcut fericit

Hipster Hitler e un roman grafic ce m-a amuzat foarte tare când am citit-o.

12. Cea mai bună ecranizare a unei cărți pe care ai văzut-o anul acesta

Nu prea mă uit la filme, dar mi-a plăcut Al cincilea val. Nu am citit cartea, dar filmul mi-a plăcut. Ar fi și Miss Peregrine care mi-a plăcut chiar mai mult, dacă stau să mă gândesc.

13. Recenzia preferată scrisă până acum

Toate. 🙂 Dar cea mai recentă e „mândria” mea. Mă rog, o aveți aici.

14. Cea mai frumoasă carte pe care ți-ai cumpărat-o (sau ai primit-o) anul acesta.

Nu vreau să ridic în slăvi cartea asta, așa că voi răspunde cu Misterul de la London Eye, de Siobhan Dowd. Am citit cartea și mi-a plăcut foarte mult.

15. Ce cărți trebuie să citești până la finalul anului?

Ușor de zis, dar greu de făcut: tot ce am în bibliotecă. Nu o să am timpul necesar, dar merită să încerc, nu? 🙂


Mai departe o nominalizez pe Roxi, de pe Fantasy and YA Books, pentru că toți cei pe care îi știu au fost tag-uiți sau au făcut  tag-ul deja.


Gata pentru acum, eu am stat doar o oră și douăzeci de minute, așa că m-am descurcat mai bine. Mă rog, atât am stat ca să scriu. Acum trebuie să ne ocupăm și de imagine. Anyways, ne vedem data viitoare! Bye!

4 gânduri despre „Anul acesta până acum și de-acum încolo | Mid-year book freak out tag

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s