Încep să citesc tot mai mulți autori români | Recenzie: „Înainte de luni”, de Dragoș Nichita

WhatsApp Image 2017-08-10 at 3.05.43 PM.jpegBună, bună! Am revenit cu o recenzie a unei cărți pe care am primit-o de la autor, dar prin intermediul Adelinei, de la Bibliomaniac. Mulțumesc mult pentru exemplar! 🙂


Titlu: Înainte de luni

Autor: Dragoș Nichita

Editură: Cetatea Doamnei

Număr de pagini: 75

Rating-ul meu pe Goodreads: 3/5


pizap.com15024518465421

Fiecare din noi trăim evenimente conștiente sau mai puțin conștiente care se petrec cu voia sau fără voia noastră. Eu am ajuns la concluzia că acestea se petrec în a opta zi a săptămânii, zi pe care nu o vedem, nu o știm, dar o simțim dincolo de noi.


pizap.com15024519872011

Vreau să încep recenzia prin a vă spune despre cum este scrisă cartea. O să vă spun că este foarte ușor să înțelegi ceea ce vrea să transmită autorul, scriind direct gândurile lui. În plus, nu avem multă descriere, DAR sunt foarte multe greșeli de tipar/scriere/gramaticale. Așa că dacă nu suportați să citiți o carte care este scrisă puțin cam greșit, v-aș sugera să nu riscați.

Cu toate acestea, stilul de scriere este unul pur românesc, este unul actual zilelor în care trăim. Așa că nu pot asemăna scrierea aceasta cu un clasic român sau cu ceva tradus dintr-o limbă tradusă.

Ideea cărții mi-a plăcut, autorul inventând a opta zi a săptămânii, zi pe care nu o știm sau vedem, ci o simțim. Această zi, nu are neapărat un nume al său însă iese din comun, alcătuind singură o lume diferită.

Dacă tot avem acum opt zile în săptămână, de ce să nu povestim opt întâmplări diferite, însă toate pline de mister, mitologie și suspans. Asemenea Adelinei, nu vă voi povesti despre ce sunt povestirile, spunând doar că vă vor captiva cu ajutorul crimelor.

Chiar dacă pare o carte ușor de citit, ei bine, nu e așa. Acest mic roman necesită concentrare. Poate mie nu mi-au plăcut atât de mult referirile (cât de cât indirecte) la mitologie, acestea nefiind punctul meu forte.


Dacă v-am făcut curioși despre carte, puteți contacta autorul pe pagina lui de Facebook, ca să vă trimită volumul. Dacă ați citit-o deja, puteți să îmi spuneți în comentarii cum vi s-a părut. Dacă v-a plăcut, vreau să știți că domnul Nichita pregătește deja încă o carte. 🙂

Aceasta a fost postarea de astăzi, sper că v-a plăcut. Ne vedem data viitoare! Bye! 🙂Semnatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s