Cărți pe care trebuie să le citiți în clasa a VII-a | Colaborare cu recomandări de cărți

bloggggggggBună, bună, oameni frumoși! Astăzi am revenit cu o colaborare, pe care am conceput-o împreună cu alți cititori, coordonați de Anastasia, de pe blogul Lumea văzută cu sufletul. Mie mi s-a atribuit clasa a VII-a, aceasta fiind ultimul an de stufiu finalizat. Și da, sunt în clasa a VIII-a și am examene. 🙂 Dar hai să începem!


1.  Misterul de la London Eye, de Siobhan Dowd

misterul-de-la-london-eye-4396-2Am zis să încep cu un roman polițist pe care îl poate citi oricine care vrea să înceapă acest gen de cărți, deoarece se citește foarte ușor. Eu l-am citit în două zile, cred, dar pe atunci citeam mai greu. Deci îl puteți citi și într-o zi dacă vreți, datorită celor 248 de pagini.

Cartea urmărește un băiețel care a dispărut din London Eye. Familia lui îl caută peste tot, dar locul unde s-a dovedit a fi este unul total neașteptat. Dacă vreți să aflați care este, puneți mâna pe carte și citiți-o.

2. Zona Zero, de Lavinia Călina

Coperta_Zona-zero_Lavinia-Calina

Această carte este una ce înfățișează o lume post-apocaliptică, într-o manieră fantasy. Mi-a plăcut foarte mult această carte și abia aștept să citesc și alte cărți de la această autoare, în special, Proiectul Zero.

3. Hipster Hitler, de James Carr și Archana Kumar

hipster-hitler-cover_big

Am zis să vă recomand și un roman grafic, dar cu o tentă istorică. Cartea este alcătuită din scurte întâmplări (fiecare fiind ilustrată pe doar două pagini) spuse din prespectiva unui Hitler neobișnuit și anume unul hipster, după cum spune și titlul. Dar, copii, toată cartea este un pamflet, deci să nu scrieți prin testele de la istorie ce ați citit în carte.

4. Fantoma Aniei, de Vera Brosgol

fantoma-aniei-cover_modal

Clasa a VII-a mi se pare o clasă în care citim cărți cât mai simple. Și de asta vă recomand două romane grafice. Acesta este mult mai frumos ilustrat și are o tentă ce merge spre fantasy, deoarece avem un personaj fantomă, ce ajunge să meargă peste tot cu personajul principal (care e om 🙂 ).

5. Aristotel și Dante descoperă secretele universului, de B. A. Saénz

a4a9c-2812_b0490e55

Pentru cei mai maturi dintre voi recomand această carte, care este și preferata mea din toate timpurile. Este o poveste despre prietenie, iubire și loialitate. Însă ce mă face pe mine să spun că este o carte specială, este faptul că este o carte ce promovează LGBT-ul. Nu vă mai spun mai multe despre carte, decât să o citiți pentru că își va face loc prin sufletul vostru.


Aceasta a fost și colaborarea. Sper că v-a plăcut! Data viitoare vin cu o recenzie, PROMIT.

Untitled

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s