Despre schimbarea viitorului | Recenzie: „Viitorul nostru”, de Jay Asher și Carolyn Mackler

WhatsApp Image 2017-09-24 at 7.13.58 PMAm revenit cu recenzia pe care v-o datoram de acum o lună. Sincer nu am avut chef să o scriu (Nici acum nu am, dar trebuie să o scriu.). Așa că azi vă voi prezenta o carte pe care am citit-o în această lună.


pizap.com15024866834831

Am primit această carte de la editura Leda Edge (aceasta fiind un imprint al grupului editorial Corint) spre recenzie. Voi puteți cumpăra cartea de pe site-ul editurii și puteți da un like și un follow pe pagina ei de Facebook, pentru a fi la curent cu noutățile editoriale.


Titlu: Viitorul nostru

Autori: Jay Asher și Carolyn Mackler

Editură: Leda Edge (imprint al Corint)

Număr de pagini: 368

Rating-ul meu pe Goodreads: 3/5


pizap.com15033458916251

Este anul 1996, și nici jumatate din elevii de liceu din America nu au folosit vreodată internetul. Viața în cyberspace este la începuturi, iar rețelele de socializare nu există nici măcar în proiect.

Și totuși…

Emma tocmai a primit primul ei computer și un misterios CD-ROM de la America Online.

Josh este vecinul ei și prietenul ei cel mai bun, chiar dacă din noiembrie trecut lucrurile au fost puțin cam dificile între ei. Cei doi se conecteaza și se loghează…și ajung automat pe Facebook… dar Facebook-ul nu a fost inventat înca!!!

Josh si Emma își privesc fascinați profilurile din viitor, peste cincisprezece ani. Soții, prietenii, carierele, casele, destinele lor – totul este aici. Dar nu e ceea ce așteptau ei; și de fiecare dată când își deschid pagina, viitorul lor se modifica. Și în timp ce se lupta cu suișurile și coborâșurile vieții lor viitoare, sunt obligați s se confrunte cu lucrurile bune -sau rele- pe care le fac in prezent.


pizap.com15024521905401

Jay Asher este autorul romanului Cele treisprezece motive, care a figurat mai bine de un an pe lista de bestselleruri New York Times, fiind vândut în peste un milion de exemplare numai în Statele Unite, și a fost tradus în peste 30 de țări.

Carolyn Mackler este deținătoarea premiului Printz Honor pentru The Earth, My Butt, and Other Round Things; și autoarea multor cărți de succes pentru adolescenți (Tangle, Guyaholic, Vegan Virgin Valentine și  Love and Other Four-Letter Words). Scrierile ei au fost publicate în peste 15 cărți.


pizap.com15024519872011

Am început cartea aceasta prin august, dar din cauza unui reading slump provocat chiar de ea, am termiat-o abia pe 4 septembrie. Însă, nu pot spune că romanul acesta nu este unul care nu v-ar plăcea. Ci spun doar că subiectul în sine nu m-a intrigat. Mă așteptam la mai mult, dat fiind faptul că unul dintre cei doi autori este Jay Asher, un autor foarte lăudat.

Cartea este scrisă în două perspective, fapt pentru care este mult mai ușor să ținem pasul cu lucrurile care se întâmplă. Perspectivele fiecăruia nu sunt lungi, așadar se pot citi lejer. Dar totuși vă recomand să le citiți lejer, nu vă grăbiți, căci altfel veți intra într-un reading slump ce durează o lună.

Dar hai să vă spun mai detaliat părerea mea. Fără să mai repet sinopsisul, vă voi spune că Emma și cu Josh sunt obsedați să își schimbe viitorul lor. Dacă nu le plăcea cu cine se căsătoreau, de exemplu, își schimbau iubitul/iubita din prezent sau făceau în așa fel în care să nu aibă contact viitorul partener de viață.

Eu cred că, în ciuda viitorului pe care nu și-l doresc, personajele principale nu ar trebuisă își schimbe viitorul, deoarece tot ei și-l construiesc, dar și pentru că e foarte complicat ca în fiecare zi să fie stresați că trebuie să se împrietenească sau să se dușmănească cu cineva, doar pentru că țin ca viitorul lor să fie perfect.


Aceasta a fost și recenzia aceasta. Sper că v-a plăcut! Nu știu cu ce postare voi reveni, dar sper că ne revedem cât de curând posibil. Bye!

Untitled

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s