Despre ținerea unui jurnal | Recenzie: „Jurnalul secret al lui Adrian Mole”, de Sue Townsend

Processed with VSCO with  presetAm zis să revin cu o recenzie astăzi deoarece în ultimul timp le postez cam rar. De data asta sunt entuziasmat pentru că vă voi povesti niște lucruri despre o carte care mi-a plăcut și care sper să nu vă dezamăgească nici pe voi.


Titlu: Jurnalul secret al lui Adrian Mole

Autori: Sue Townsend

Editură: YoungArt (imprint al editurii Art)

Număr de pagini: 248

Rating-ul meu pe Goodreads: 5/5


pizap.com15033458916251

Adrian Mole e un băiat care se confruntă cu problemele tipice adolescenţei: fetele, părinţii, profii, iar nimănui nu-i pasă de necazurile lui.

Dar, spre deosebire de alţi adolescenţi de vârsta lui, el ţine un jurnal de un haz nebun, ce devine o cronică a dezastrelor la care îl supune viaţa. Iubita l-a părăsit, mama are un amant, câinele a fugit de-acasă, iar cei de la BBC – în ciuda insistenţelor sale – nu vor nici în ruptul capului să-i publice poeziile. Cu cât disperarea e mai mare, cu atât însemnările sunt mai amuzante.

De o sinceritate cuceritoare, vocea tânărului Adrian a atras milioane de cititori, încă de la prima apariţie a Jurnalului, în epoca Thatcher.


pizap.com15024521905401

Sue Townsend (n. 2 aprilie 1946) este o autoare britanică. A scris romane şi piese de teatru, dar este cunoscută în mod special datorită cărţilor cu Adrian Mole. Deşi stilul său îmbină în principal comedia şi critica socială, Townsend are şi scrieri cu teme dramatice.
Însăşi viaţa lui Sue Townsend are accente de roman: a abandonat şcoala la vârsta de cincisprezece ani şi a avut numeroase locuri de muncă, lucrând inclusiv la o fabrică şi ca vânzătoare.
S-a căsătorit cu un tinichigiu şi, la vârsta de douăzeci şi doi de ani, avea deja trei copii. La treizeci de ani s-a alăturat unui grup de scriitori de la Teatrul Phoenix din Leicester.
Primele două cărţi din seria Adrian Mole au fost receptate de majoritatea cititorilor ca fiind abordări realiste şi umoristice ale vieţii interioare a unui adolescent. De asemenea, aceste cărţi au surprins spiritul britanic al epocii marcate de Margaret Thatcher.
Sue Townsend locuieşte în Leicester, oraş care în 2009 i-a conferit titlul The Honorary Freedom. În acelaşi an suferă un transplant de rinichi, donat de fi ul ei Sean. S-a stins din viaţă în 2014 în urma unui atac de cord.


pizap.com15024519872011

În primul rând vă voi spune că este o carte extrem de scurtă, deci dacă vreți ceva ușor, aceasta este cartea potrivită. Eu am citit-o în 48 de ore, dar pentru că nu stăteam atât de mult să citesc. În plus, faptul că romanul este structurat ca un jurnal, este de folos dacă vreți o carte perfectă pentru o zi în care vă plictisiți.

În această carte veți afla câte și mai câte lucruri ce îl fac să scrie în jurnal din viața unui băiat ce e la începutul adolescenței sale: de la câinele familiei lui, până la despărțirea părinților lui, de la BBC, la iubita sa etc.

Adrian scrie foarte puțin într-o zi, însă scrie aproape în fiecare zi. Acesta nu vrea ca atunci când va crește și își va reciti scrierile, să se plictisească scriind prea multe detalii și lucruri prostești.

Și de aici voi începe să vă spun în câteva rânduri, părerea mea despre ținerea unui jurnal. Eu cred că este destul de important, dacă ținem neapărat să nu uităm momente plăcute din viața noastră. Eu nu dețin niciun jurnal pentru că sincer, mie nu mi-ar fi de folos. Nu aș scrie în el, dar nici nu aș reciti.

Însă celor care vor să înceapă să își așterne gândurile pe hârtie le spun să o facă, pentru că nu este greu și, mai ales, în felul acesta își formează un stil de a scrie, de a forma frazele etc.

 


Aceasta a fost și recenzia! Sper că v-a plăcut! Bye!Untitled

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s