Cântece de Crăciun și cărți | Christmas Songs Tag | Colaborare

InstagramPost-Untitled(1)Hello, hello și bine v-am regăsit. Azi m-am gândit să postez o colaborare cu Anastasia, de pe blogul Lumea văzută cu sufletul. Nu uitați să treceți și pe blogul ei, deoarece luna aceasta postează mai multe articole concepute cu alți bloggeri. Tag-ul acesta propune asocierea a unsprezece cântece specifice perioadei Crăciunului cu cărți sau personaje. Sper că am reușit să concepem o postare interesantă și sper să vă placă.


1. All I Want for Christmas Is You: o carte de care ai nevoie pentru o zi de Crăciun reușită

matt-haig---fetita-care-a-salvat-craciunul___c1_v2Aproape evident, cel mai mult îmi place să citesc cărți pentru copii în perioada acestei sărbători, deoarece mi se pare că aduc cel mai bine spiritul de Crăciun în sufletele noastre. Anul trecut am citit Crăciunozaurul, de Tom Fletcher, însă anul acesta vreau să citesc cu siguranță o carte din lista de la 12 Books of ChristmasNu știu de pe acum ce voi avea la dispoziție atunci, însă mi-ar plăcea să lecturez Fetița care a salvat Crăciunul, de Matt Haig, deoarece anul trecut, Un băiat numit Crăciun a fost o cărticică ce mi-a adus în minte un tablou plin de zăpadă, cadouri, fericire și prietenie.

2. Last Christmas: o carte pentru care ți-ai dedicat mult timp și a meritat fiecare secundă pe care ai simțit-o ca pe un cadou frumos

9786069396223-2924876De obicei (adică în timpul școlii) citesc o carte în destul de mult timp deoarece sunt multe zile în care nu citesc fie din lipsă de timp, fie că nu am dispoziție necesară (adică chef, mai bine zis). Dar o carte pe care să o fi citit în mult timp datorită mărimii ei este una dintre preferatele mele, una care a meritat fiecare secundă de concentrare și gândire. Acel roman este Mințile lui Billy Milligan, de Daniel Keyes. O acțiune antrenantă, o poveste halucinantă, nemaiîntâlnită, care a consituit o lectură uimitoare.

3. Shake up Christmas: o carte care îți trezește entuziasmul atunci când vorbești despre ea ca și cum ai vrâorbi de Crăciun

Recenzie: Aristotel și Dante descoperă secretele Universului - B.A. SaenzAsta e cea mai ușoară alegere din acest tag. Voi alege cartea mea preferată deoarece edectiv o ador, o recomand tuturor și o să o rămână în topul preferatelor mele muuuult timp de acum încolo. Vorbesc despre Aristotel și Dante descoperă secretele universului, de B. A. Saénz, dacă nu știați deja. Ce pot să spun? Nimic de reproșat la carte: capitole scurte, ușor de citit, personaje bine conturate, un personaj animalier – un câine super adorabil și o poveste emoționantă. E o carte pentru oricine peste 12 ani, ca să o poată înțelege cum trebuie. Apropo, autorul a publicat de curânt o a doua carte a lui și abia aștept să se ivească ocazia să o pot cumpăra (sau primi, cine știe?).

4. Jingle Bells Rock: un personaj care surprinde prin simțul umorului și bucuria de a trăi ca un spiriduș

1353243-0Ca să nu repet cartea precedentă, voi alege un personaj dintr-o carte care mi-a plăcut mult și anume pe Simon, din Simon și planul Homo Sapiens, de Becky Albertalli. L-am ales pe el doar pentru că e amuzant și transmite emoțiile lui cititorului foarte ușor. Dacă nu ați citit cartea, poate că alegerea mea pare una nepotrivită, dar după ce citți carte probabil mă veți înțelege. În orice caz, puteți afla mai multe despre această carte în recenzia scrisă acum ceva timp, dar care rămâne una dintre favoritele mele.

5. Mistletoe: cuplul preferat

absolut-tot-cover_bigAristotel și Dante, clar. Dar și de Maddy și Olly mi-a plăcut. Am citit Absolut tot, de Nicola Yoon acum un an, dar și acum mai țin minte conținutul cărții, drama avută de Maddy, de sărăcuța Clara, care a avut grijă să îi îndeplinească dorințele fetei și așa mai departe. Acest cuplu a fost unul simpatic, în care Maddy a făcut eforturi ca să poată fi cu Olly. V-aș spune și alte lucruri, dar mi-e frică să nu vă dau spoilere. Mă rog, m-aș mira dacă mai este cineva care să nu fi citit cartea, căci a fost super populară.

6. Silent Night: personajul care ți-a schimbat perspectiva asupra vieții și te-a făcut să vezi viața ca un vis

minunea-cover_bigNici acum nu vreau să repet romanul de la cerința 3, așa că voi alege un personaj care mi-a dat mult de gândit la vârsta pe care o aveam atunci, dar care m-a impresionat foarte mult. Pot să declar acea carte una dintre cele care m-au făcut să accespt lectura în viața mea. Mai multe aflați aici. Vorbesc despre August din Minunea: felul lui de a fi, povestea lui sfâșietoare și chiar prietenii lui m-au schimbat de la modul de a gândi până la introducerea cititului în viața mea. Auggie e un personaj ce merită citit indiferent de vârstă. Și, contrar recomandării de vârstă, recomand mai mult cartea adulților pentru că ei tind mult mai mult să judece alte persoane sau chiar să excludă oameni din diferite comunități.

7. Santa Tell Me: un personaj plin de dorințe

miss-peregrine-cover_bigVoi alege pe cineva care nu neapărat are dorințe constructive, dar vrea să afle cine era mai exact bunicul lui, care își dorește o viață pe care o merită. Jacob, din trilogia Miss Peregrine este un băiat pe care l-am îndrăgit când citeam seria. Nu am cuvinte de reproș asupra celor trei volume, decât că al doilea și-a cam lungit acțiunea inutil. Dar în rest, ador cartea. Jacob e personajul principal, care te face să rezolvi misterul o dată cu el și să trăiești întâmplările în fiecare minuțel de lectură.

8. Feliz Navidad: o carte a unui autor străin care are în centru Crăciunul și pe care o vrei de Crăciun

dash-lily-si-cartea-provocarilor_1_produsDin câte am înțeles de la alții și din sinopsisul său, cartea Dash, Lily și cartea provocărilor, de Rachel Cohn și David Levithan are acțiunea plasată în timpul unui Crăciun. Eu am mai citit două cărți de David Levithan, anume Zi după zi și Încă o zi. Prima mi-a plăcut foarte mult, dar a doua mi-a displăcut total. Așa că sper că această colaborare îmi va satisface așteptările. A, am uitat să zic că am citit Will Grayson, Will Grayson, altă colaborare, dar de data aceasta cu John Green și o iubesc, fiind foarte amuzantă.

9. Christmas Tree: o carte perfectă de pus sub brad

a4a9c-2812_b0490e55Evident, cărțile noastre preferate sunt numai bune de pus sub brad, de dăruit presoanelor dragi. Nu știu ce altceva să aleg în afară de Aristotel și dante descoperă secretele universului, nu am găsit o carte mai bună sau una aproape la fel de bună. Cred că această carte va fi pe placul tuturor. Chiar m-am gândit să o pun pe mama să o citească luna asta și să îi aflu părerea, deoarece ea citește cu totul alt gen de cărți. Altceva nu știu ce vă mai spun. Citiți-o!

10. Let It Snow: ultima carte citită când ningea.

harry-potter-si-camera-secretelor-cover_bigAcum, când scriu postarea ninge și vreau să încep să citesc Harry Potter și camera secretelor. Sper că de data aceasta voi reuși să o termin, fiind deja a treia încercare. Mi se pare că acțiunea e prea mult lungită, cam puerilă (dar nu asta e problemă, căci încă mai citesc din când când cărți pentru copii). Față de primul volum, mi se pare mai slabă. Oricum, sper că va fi o lectură plăcută de data asta și că îmi va aduce iar Crăciunul în sânge, cum spun iubitorii seriei.

11. Florile dalbe: o carte scrisă de un autor român pe care îț dorești să o primești de Crăciun

Coperta_Sange-satanic_ed4Ceva de Cristina Nemerovschi mi-ar plăcea, sau ceva de Lavinia Călina. Dar prefer să încerc noi autori, adică pe prima autoare menționată. Trilogia Sânge satanic îmi face cu ochiul de ceva timp și sper să îmi placă atunci când o voi citi. Nu știu dacă o voi primi de Crăciun, dar pare o serie interesantă, care mă va captura.


Am terminat și acest tag și am rămas plăcut surprins când mi-am dat seama că e prima postare care depășește 1000 de cuvinte, ajungând la 1300. Sper că v-a plăcut și ne vedem data viitoare! Bye!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s