Cărți pe care le recomand | Top 10 cărți din 2017

InstagramPost-Untitled(1)Bună, bună! Azi postez ceva ce aștept de ceva timp să scriu, dar care, din cauza lipsei de timp, a inspirației și a chefului, ajunge să fie postat cu întârziere. Anul ce tocmai a trecut am avut surprize plăcute din punct de vedere al calității cărților citite, dar și dezamăgiri. De data asta vă spun ce cărți mi-au plăcut, sperând că veți afla romane ce vă vor stârni interesul.


10. Regina roșie, de Victoria Aveyard

victoria-aveyard---regina-rosie---c1Prin octombrie am citit această carte care, surprinzător, mi-a plăcut. De ce surprinzător? Pentru că nu sunt un mare fan al fantasy-ului. Probabil toți știți cam despre ce este vorba în această carte, căci este una foarte populară. Dacă vreți să aflați și părerea mea despre ea, puteți citi aici recenzia făcută. Sper că voi reuși să citesc următoarele volume anul acesta. Mulțumesc încă o dată editurii Nemira pentru exemplarul oferit spre recenzie și pentru că mi-au dat șansa să descopăr o serie interesantă și captivantă.

9. Cu toții suntem făcuți din molecule, de Susin Nielsen

19429740_1746537942024784_376314973677670456_n-e1500992137875Doamne, ce frumoasă a fost cartea asta! A fost o poveste foarte bine scrisă despre relațiile dintre frații vitregi, ceea ce mi s-a părut chiar foarte interesant.  Nu am mai întâlnit un subiect de genul acesta până acum, însă sper că voi mai citi cărți care vor include și frați (sau surori) vitregi (vitrege). Dacă voi știți romane din acestea, vă rog să mă anunțați, deoarece chiar simt nevoia de a mai citi ceva asemănător. Nu am scris recenzie pentru carte, dar dacă doriți acest lucru, spuneți-mi.

8.  Becks merge la școală și Antidotul, de Cristina Boncea

Cel mai mult mi-a plăcut primul volum al trilogiei, dar l-am citit în 2016, așa că nu îl pot include aici. Dar volumele acestea au continuat foarte interesant și plăcut povestea, ceea ce m-a impresionat. Intenționez să recitesc seria anul acesta, ca să pot recenza fiecare carte în parte. Abia aștept să se publice și a patra carte scrisă de această autoare, căci sunt sigur că îmi va plăcea foarte mult.

7. Trilogia Miss Peregrine, de Ransom Riggs

 

Am citit toate trei cărțile în ianuarie și februarie și nu regret nicio clipă. Aceasta este seria mea preferată, nu am întâlnit una care să fie mai bună decât aceasta. Eu o citisem romanele, dar erau împrumutate de la niște colegi. Recent mi le-am cumpărat și eu, dar în engleză, pentru că erau mai ieftine și poate mă vor ajuta să îmi îmbunătățesc vocabularul în această limbă. Când le voi reciti, sper că voi veni și cu recenzie.

6. Chemarea monstrului, de Patrick Ness

941363Cărticica asta m-a făcut să vreau să mai citesc cărți scrise de acest autor, deoarece a fost extrem de frumoasă și emoționantă. Nici pe aceasta nu o am în bibliotecă, ceea ce mă face să vreau să dau o comandă mare pe elefant (când va fi valabil BOOKS50), doar cu cărți pe care nu le am, asta pentru că mai demult citeam foarte multe cărți de la bibliotecă și e păcat să nu le am și eu.

5. Will Grayson, Will Grayson, de John Green și David Levithan

0000001Tot pe la începutul anului precedent am citit și această poveste ce are ca protagoniști doi tineri cu același nume, cel din titlu. Faptul că fiecare dintre cei doi autori scriu din perspectiva unui Will este foarte interesant, mai ales că este foarte ușor să vă dați seama cine a scris fiecare capitol (Cei care au citit știu la ce mă refer.). Totodată, cartea m-a făcut să mai citesc cărți de David Levithan (de John Green mai citisem înainte).

4. Mințile lui Billy Milligan, de Daniel Keyes

mintile-lui-billy-milligan8bb-cover_bigAceastă carte este una psihologică, care mi-a rămas în suflet încă de când am terminat-o. A fost GENIALĂ. Îmi pare rău că nu am recenzat-o, poate o voi face, dacă o voi reciti. Mi-a plăcut cum autorul a transpus un (posibil) caz real într-o carte, mai ales că poate fi înțeles și de cei mai tineri. Nu știu ce altceva să vă mai spun despre romanul acesta, decât că merită cu adevărat citit.

3. 50 de zile înainte de sinucidere, de Stace Kramer

50_de_zile_inainte_de_sinucidere_01Am ajuns și în top trei, cărți care nu doar că sunt preferatele mele din 2017, ba chiar și din totdeauna. Pe acest loc am această carte, pe care am primit-o de la editura Corint spre recenzie vara trecută. Puteți citi recenzia aici. Chiar dacă sunt destul de multe pagini în această carte, nu am avut probleme în a o citi în vreo trei sau patru zile din vacanță. Genială. Atât pot să mai spun.

2. Simon și planul Homo Sapiens, de Becky Albertalli

Simon-și-Planul-Homo-Sapiens-700x1082Mi-a plăcut extrem de mult ideea ce stă la baza cărții, dar și modul în care a fost transpusă în acțiune și personaje. Nu am nici această carte, dar sper că o voi găsi la un moment dat la o reducere cât de cât ok. Am vorbit mai pe larg în recenzia pe care am scris-o acum ceva timp.

1. Aristotel și Dante descoperă secretele universului, de B. A. Saénz

Recenzie: Aristotel și Dante descoperă secretele Universului - B.A. SaenzDoamne, sunt nebun după cartea asta, o iubesc enorm și mă bucur că am citit-o și eu. M-aș bucura și mai mult dacă ar citi-o toată lumea. Dacă îmi urmăriți blogul de mai mult timp, ați observat că folosesc această carte ca răspuns pentru foarte multe cerințe în tag-uri. Asta pentru că este o carte complexă, cu o acțiune bine determinată, personaje bine construite, ușor de citit, dar totodată și o poveste ce ajunge la sufletul cititorului. Eu, spre exemplu, mi-am corupt verișoara să o citească și nu regretăm niciunul. Mai multe despre carte puteți citi aici, în prima recenzie de pe blog.


Mi-a plăcut foarte mult să scriu postarea asta, dar a fost destul de greu să aleg ordinea cărților, deoarece fiecare e unică și specială în felul ei. Totuși nu rămâne topul chiar bătut în cuie, aș mai putea schimba unele cărți pe alt loc, dar mi se pare cel mai potrivit ala cum sunt acum. Sper că v-a plăcut să citiți postarea de astăzi, deoarece ceva diametral opus urmează mâine. Bye!

6 gânduri despre „Cărți pe care le recomand | Top 10 cărți din 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s