Realitate sau iluzie? | Recenzie: „Caraval”, de Stephanie Garber

WhatsApp Image 2018-02-22 at 8.07.44 PM.jpegIată că vin cu a doua recenzie, de această dată pentru o carte mai recentă, adică publicată în 2017. Iar aceata este Caraval, de Stephanie Garber, primul roman al autoarei.


Titlu: Caraval

Autor: Stephanie Garber

Editură: Rao

Număr de pagini: 438

Rating-ul meu pe Goodreads: 5/5


Sinopsis:

Pusă în fața unei căsătorii aranjate, Scarlett și-a pierdut speranța de a vedea îndepărtatul Caraval, unde anual se țin reprezentații. Sora ei, Tella, reușește totuși să o ducă la spectacol, dar este răpită. În acest sezon, se pare că jocul se învârte în jurul Tellei, iar cine o va găsi va fi declarat câștigător.


Părerea mea:

Am primit această carte de ziua mea de la Andrei și pot zice că a fost un cadou ce mi-a plăcut. Mai ales că i-am acordat cărții cinci steluțe, datorită finalului ce propune un volum care va continua acțiunea.

O să încep această postare prin a spune cât de mult îmi place coperta cărții în ambele variante: engleză și română. Precum și interiorul. Și nu, nu compensează pentru lipsa calității scrierii.

Română.jpg

Când am văzut cuvintele trădare și dragoste îmi creasem în cap ideea unei povești tipice de dragoste cu multă dramă și puțină magie. Mă bucur că m-am înșelat.

Cartea începe prin prezentarea scrisorilor pe care Scarlett le-a scris pe parcursul a mai multor ani lui Legend, săpânul Caravalului. Scrisori ce nu primiseră niciun răspuns, cum ar fi, de exemplu aceasta:

WhatsApp Image 2018-02-22 at 9.32.11 PM

După ce aflăm situați în care cele două surori se află: Scarlett acceptă o căsătorie aranjată pentru a scăpa împreună cu Donatella (poreclită Tella) de tatăl lor abuziv, ne dorim ca odată cu Caravalul soarta să le surâdă.

De cum ajungem pe insula pe care se va desfășura Caravalul din acest an, magia se află la tot pasul. Nu sunt un mare fan al descrierilor lungi și complicate, dar în această carte am putut vizualiza foarte de bine schimbările rochiei lui Scarlett, camerele din hotel, diversele locuri din Caraval și obiectele magice din aceastea. Dacă aș descrie acest roman prin câteva cuvinte, culoare ar fi unul dintre ele. Știu că poate scriu prea mult despre detalii, dar având în vedere că acțiunea se învârte în misterul dispariției Tellei și găsierea ei, până și cele mai mici detalii sunt importante.

„Acesta este primul tău indiciu pentru a o găsi.

Celelalte nu vor fi atât de ușor de recuperat.

Unele te vor face să te îndoiești  de sănătatea ta mintală și de toate lucrurile în care crezi.”

Când vorbim de acțiune, eu, personal, până în ultima clipă am stat și m-am gândit: chiar așa stau lucrurile? Oare ce înseamnă asta? Ce vrea de fapt persoana asta? Și de fiecare dată când credeam că mi-am dat seama de ceva aveam dreptate și totuși nu. Mister este clar de 5/5.

WhatsApp Image 2018-02-19 at 6.27.52 PM

Dacă tot am vorbit de acțiune, hai să vorbim puțin și de personaje.

„Fiecare persoană are puterea de a-și schimba soarta, dacă e destul de curajoasă să lupte pentru ceea ce își dorește mai mult decât orice altceva.”

Stella este sora mai mare dintre cele două, iar când ajunge la Caraval are 17 ani. Din cauza circumstanțelor, ea a ajuns să fie cea care are grijă de sora mai mică cu un an, Donatella. Scarlett este o fire ce se gândește la cum să supraviețuiască, cum să fie în siguranță împreună cu sora ei. Ea nu ia riscuri și este în stare să se sacrifice pentru Tella. Multe lucruri se vor schimba desigur pe perioada zilelor petrecute la Caraval.

Și îl mai avem pe Julien, prezentat la început drept un marinar ce le va duce pe surori pe insula pe care se va desfășura jocul. El are un caracter misterios, iar cu cât se avansează în poveste, cu atât mai mult Scarlett cât și noi nu știm ce să credem despre el.

Desigur că mai apar persoanje importante, dar vă las pe voi să le descoperiți, să nu stric din farmecul atât de bine construit al cărții.


Eu recomand cartea celor pasionați de genul fantasy și mister. Desigur, pentru cei pasionați de romanță mai este și povestea dintre Scarlett și Julien, dar eu am fost mai mult atentă la intrigile Caravalului decât la acea poveste. Până la următoarea postare, continuați să citiți.  Pa!

~ANI~

 

5 gânduri despre „Realitate sau iluzie? | Recenzie: „Caraval”, de Stephanie Garber

  1. Am tot auzit de carte și mi-a recomandat-o multă lume și chiar eram curioasă de ea… până a venit o prietenă care mă cunoaște bine și-mi spune „nu e genul tău deloc” :))
    Super recenzia, oarecum m-ai făcut curioasă! ^.^

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s