Ce am mai citit în aproape jumătate de an | Wrap up noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie

Wrap up noiembrie, decembrie, ianuarie & februarieHello, hello. Ultima dată când v-am spus ce am mai citit a fost în noiembrie, pentru luna octombrie, adică acum aproape jumătate de an. Veți vedea că în penultima lună din 2017 și prima din 2018 au fost foarte sărace în materie de citit, fapt pentru care am amânat atât de mult această postare. Acum, totuși, mi-am propus să îmi revin și să citesc cum citeam vara trecută, pentru că de atunci parcă nu am mai citit atât de mult și îmi pare rău de asta. Încă un motiv pentru care urăsc clasa a VIII-a. 🙂


Noiembrie

În această lună am citit O SINGURĂ CARTE, deși am avut la dispoziție tot timpul necesar pentru a lectura mai mult. Dar nu știu de ce aveam o stare de reading slump, chiar dacă nu eram într-unul. Măcar mi-a plăcut mult cartea, fapt ce compensează lipsa de alte cărți terminate.

1. Cu toții suntem făcuți din molecule, de Susin Nielsen

19429740_1746537942024784_376314973677670456_n-e1500992137875

Am cumpărat cartea doar pentru că era foarte populară prin noiembrie, moment după care am și citit-o. I-am dat pe Goodreads cinci stele deoarece prezintă o poveste pe care nu am mai întâlnit-o până acum, despre relațiile dintre doi frați vitregi. Încă un lucru care m-a impresionat este că de obicei observăm în cărțile young adult personaj masculin rău, un bad boy mai bine spus și un personaj feminin care învață pentru școală – good girl adică, însă în romanul acesta este taman invers: fratele este un copil de vreo 14 ani din câte țin minte care este foarte bun la școală, iar sora este genul care iubește să cumpere extrem de multe lucruri, care preferă să stea cu prietenele în loc să meargă la școală. Recomand cartea dacă aveți frați vitregi, căci poate veți afla și o altă poveste. Asta nu înseamnă că dacă nu aveți nu o puteți citi; ba din cotră, că puteți afla lucruri noi.

Decembrie

Luna aceasta a fost una destul de ok. Am încercat să particip la 12 Books of Christmas, însă a fost un fail total. Aveți aici o postare cu ce cărți îmi propusesem să citesc pe parcursul acelei luni. Vă las acum și rezultatele, de care nu sunt prea bucuros.

1. Eleanor & Park, de Rainbow Rowell

eleanor-park-cover_big

O să îmi săriți toți în cap acum pentru că mie nu mi-a plăcut această carte. Nu mi s-a părut că are o acțiune verosimilă, ca roman YA. I-am dat totuși două stele deoarece au fost momente drăguțe între cei doi îndrăgostiți, altfel primea doar una. 😦 Am totuși Fangirl, care sper că îmi va fi pe plac.

2. Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun!, de Pascal Bruckner

29087197

Oribilă chiar cartea asta. Inimaginabil de groaznică. M-a făcut să pierd din spiritul Crăciunului. Aici Moș Crăciun este un moș stupid, care te scârbește. Am sărit pagini la greu, ca să pot lăsa cartea jos cât mai repede posibil. Noroc că sunt puțin peste 100 de pagini. Trec la următoarea carte, ca să nu mai jignesc cartea mai mult.

3. Fulgi de iubire, de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle

fulgi-de-iubire_1_fullsize

Cartea asta mi-a plăcut foarte mult, dar m-a surprins faptul că povestea lui Green mi-a plăcut cel mai puțin, fapt ce m-a făcut să îi dau cărții doar patru steluțe pe Goodreads. I-am făcut în acea perioadă și o recenzie pe care o puteți citi aici.

Ianuarie

1. Minunata familie Marvel, de Brian Selznick

minunata_familie_marvel

A fost singura carte pe care am citit-o în prima lună a anului, dar a fost o lectură extreeeeem de bună, cu un conținut ce transmite un mesaj profund. Detalii în recenzia scrisă. Mulțumiri încă o dată editurii! 🙂

Februarie

De data aceasta am citit mai mult, anume trei cărți. Toate trei au fost cărți bune, pe care le recomand.

1. Viața secretă a marilor scriitori, de Robert Schnakenberg

viata-secreta-a-marilor-scriitori-cover_big

Am citit această antologie ce prezintă părțile neștiute din viețile unor scriitori celebri deoarece o văzusem puțin pe internet, dar m-a intrigat ideea pe care se bazează. Mă refer la faptul că aproape toți știm câte ceva despre Shakespeare de exemplu, dar nu știm că nu știa să își scrie numele. De asta mi-a plăcut mult cartea. V-o recomand cu mare drag.

2. Vassa și Noaptea, de Sarah Porter

sarah-porter---vassa-si-noaptea_cover

După cum am spus și în recenzia făcută care sper că v-a plăcut (o puteți citi aici dacă nu ați făcut asta încă), regret că nu am citit citit cartea în noiembrie sau chiar octombrie, când am primit-o de la editură. Mulțumiri editurii Nemira, iarăși! 🙂

3. După faptă și răsplată, de Gillian Flynn

1252375

Ultima carte pe care am citit-o în aceste luni este de fapt o nuvelă pe care am cumpărat-o datorită autorului său. Nu am mai citit nimic de Flynn, dar această nuvelă m-a făcut să vreau să citesc și alte cărți de la acest autor. Cartea urmărește povestea unei foste prostituate, care acum este un fel de ghicitoare. Nu vă spun mai multe, dar pot recunoaște că încă de la primele rânduri mi-am spus că ador povestioara. Și am rămas cu aceeași părere și la finalul ei. O recomand tuturor! Posibil să vină și o recenzie, așa că fiți pe fază!


Astea au fost și cărțile, totuși cred că numărul de opt cărți în patru luni este mic, în comparație cu altă perioadă în care reușeam să citesc atât într-o singură lună. Măcar majoritatea dintre cărți au fost bune și asta mă mulțumește. Bye!

~ANDREI~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s