Alegeri și consecințe | Recenzie: „Numele meu este Anton”, de Geo Dinescu

Copy of Recomandare de serial_ „Atypical”.jpgBună, bună! Revin iar cu o recenzie, căci am rămas în urmă cu ele. De data aceasta vă voi prezenta un roman scurt, despre cum trebuie să ne construim viața.

elválasztó4

Titlu: Numele meu este Anton

Autor: Geo Dinescu

Editură: Vellant

Număr de pagini: 95

Rating-ul meu pe Goodreads: 2/5elválasztó4

Sinopsis:

La șase ani, Anton strânge bani ca să-și cumpere un frățior. Iubește cărăbușii, dar le rupe aripile. Are secrete cu mama lui și crede că e cel mai frumos din clasă. La șaisprezece ani, nu mai are nevoie de nimeni. Oamenii pe care îi iubește încep să moară. La treizeci, se logodește, deși simte că e capăt de linie. Detestă pianul, deși e un compozitor faimos. La patruzeci, se află în plin dezastru.

În acest roman de debut, suntem martorii unei vieți pe fast forward, în care narcisismul, căutarea iubirii, pierderea, vinovăția și acceptarea de sine alcătuiesc un domino infernal. Geo Dinescu scrie brut. autentic și emoționant.elválasztó4

Părerea mea:

Pentru început, voi spune că este puțin dificil să citești cartea aceasta, deoarece nu prezintă un fir cronologic, ci diferite evenimente din viața protagonistului, într-o ordine aproape aleatorie. Unele se leagă de altele, dar, să fim serioși. Să treci de la o întâmplare care s-a petrecut când personajul avea optzeci de ani la alta de când avea cinci ani este puțin ciudat și greu de urmărit.

WhatsApp Image 2018-07-01 at 2.35.12 PM.jpeg

Ceea ce m-a făcut pe mine să îi acord doar două stele pe Goodreads este faptul că acțiunea nu este specială (în sensul bun), ci mai degrabă una care m-a dezgustat și mi-a dat nervi. Voiam să îi dau o steluță, dar mi-am dat seama că e un bun exemplu de carte de genul „Ce să nu faci cu copilul tău”. De ce? Pentru că Anton a devenit un om care merita să fie bătut. Întrebare: Ce tată și-ar pune copilul să curețe firimiturile de pe covor și apoi să își mănânce voma? Răspuns: Anton.

Dumnezeu este iubirea la care nu reușesc să ajung din cauza bătăilor inimii.

Acesta a devenit cum a devenit pentru că bunicii și părinții l-au crescut într-o manieră neglijentă, cum era pe vremuri. „Tehnica” asta nu mi se pare bună deloc. Nu mi se pare deloc ok ca acum să îți lauzi copilul că este foarte ascultător și cuminte, dar cu cinci minute mai devreme să îl ameninți că îi dai o mamă de bătaie dacă nu mănâncă tot bolul cu ciorbă. Ce tocmai am spus nu este un episod din carte, dar reprezintă foarte bine conținutul acesteia.Mothers-Day-Quote-Small.png

Lucrul care mi-a plăcut cum este tratat este comportamentul copiilor când nu simt prezența unui părinte alături. Cum ziceam, mama sa are un impact în creșterea lui. Și nu am spus asta greșit, căci aceasta este un personaj episodic, rar stă cu copilul ei și are grijă de el. Acest lucru duce la obligatoria creștere a lui de către bunicii lui; și cu toții știm că bunicii au alt fel de a fi decât un părinte căruia i-ai putea spune orice.

-Uită-te bine la mă-ta, ea e o incapabilă perfectă!

Ce bine, ce bine, sper că, atunci când o să cresc, și eu o să ajung cel puțin la fel de incapabil.

Ca să închei, vă spun că merită să încercați cărțulia aceasta într-o după-amiază, căci am observat că mai tuturor le-a fost pe plac Anton. 🙂

elválasztó4

22519461_2149551118404428_605659262750611610_nSponsorizare:

Am primit cartea aceasta de la Diverta spre recenzie, lucru pentru care îi mulțumesc mult. Pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile lor, puteți lăsa un like paginii lor de Facebook și un follow contului lor de Instagram.elválasztó4

Atât și pentru azi. Știu că nu am fost foarte vorbăreț despre carte, dar nu prea poți dezvolta o părere despre doar nouăzeci și cinci de pagini. Ne vedem data viitoare cu ceva interesant, zic eu. Bye!

Andrei

4 gânduri despre „Alegeri și consecințe | Recenzie: „Numele meu este Anton”, de Geo Dinescu

  1. Am primit și eu această cartea direct de la editură, dar a fost în perioada bacului și nu am reușit să mă apuc de ea. Chiar îmi pare rău că nu m-am atins deloc de ea.

    Am răsfoit-o puțin și am observat că sunt doar evenimente din viața protagonistului și nu o poveste cap coadă. Sunt tare curioasă de ea, chiar este o carte scurtuță.

    Felicitări pentru recenzie! 😀

    xoxo

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s